Počeo Izborni kongres LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

NOVI SAD – Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.

LSV

Kongres LSV, 13. po redu, održava se u velikoj sali Novosadskog sajma i prisustvuje mu 380 delegata.

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je novinarima pre početka da je Kongres demonstracija političkog jedinstva unutar LSV-a oko zalaganja za evropsku budućnost Srbije, za decentralizaciju zemlje i autonomiju Vojvodine, za borbu protiv fašizma.

On je ocenio da u Srbiji danas ne postoji opredeljenje za brži ulazak u EU.

- Tako je bilo i 1990. godine, a tako je i danas. Pre tri decenije Srbija nije shvatila da je pao Berlinski zid, kao što danas ne shvata da je Rusija sa druge strane civilizacije i da je potpuno izolovana - kazao je Marton i dodao da se LSV nedvosmisleno zalaže za uvođenje sankcija Rusiji.

(SzILSV, 19.11.2022)



Događaji | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Država malo pomaže zanatlijama, malim i srednjim preduzećima!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je sinoć predstavnicima Vlade Srbije na probleme i visoke namete sa kojima se susreću mali privrednici u zanatlije u Srbiji.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook