Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

NOVI SAD – Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je danas ugovore sa korisnicima četiri kreditne linije u vrednosti od oko 830 miliona dinara.

Daniel Petrović

Ugovori su potpisani sa predstavnicima 241 opštine, gradova i mesnih zajednica u Vojvodini koje su konkurisale za kredite za objedinjavanje poljoprivrednog zemljišta i uredjenje atarskih puteva, u ukupnoj vrednosti od 545 miliona dinara.   Resorni sekretar Daniel Petrović rekao je prilikom potpisivanja ugovora da su za kredit za uredjenje atarskih puteva konkurisale skoro sve seoske mesne zajednice u Vojvodini, a pozajmice je dobilo njih 125. Prema njegovim rečima, veliko interesovanje vladalo je i za kredit za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, jer se oko 50 odsto obradivih površina nalazi ispod nivoa velikih reka, što stvara veliki problem sa podzemnim vodama. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu danas je potpisao i 69 ugovora iz oblasti vodosnabdevanja i izrade investicione tehničke dokumentacije, u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara.

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Događaji | Petak, 03. 02. 2012. | Komentara: 0

Konferencija o maloletničkoj delikvenciji

NOVI SAD - Druga konferencija u oblasti rada sa maloletnim učiniocima krivičnih dela, za zaposlene u sudovima, tužilaštvu, policiji i centrima za socijalni rad Južnobačkog okruga, održana je danas u Centra za socijalni rad Novog Sada i na njoj su prikazani rezultati pomenutih ustanova za prošlu godinu, ali i predlozi za unapređenje rada i saradnje institucija na temu maloletničke delikvencije.
Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.
Događaji | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović ostavio pismo na vratima Patrijaršije

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ostavio je danas pismo upućeno Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju na vratima Patrijaršije u Beogradu, jer niko od prisutnih u Patrijaršiji nije želeo da primi pismo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook