Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

NOVI SAD – Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je danas ugovore sa korisnicima četiri kreditne linije u vrednosti od oko 830 miliona dinara.

Daniel Petrović

Ugovori su potpisani sa predstavnicima 241 opštine, gradova i mesnih zajednica u Vojvodini koje su konkurisale za kredite za objedinjavanje poljoprivrednog zemljišta i uredjenje atarskih puteva, u ukupnoj vrednosti od 545 miliona dinara.   Resorni sekretar Daniel Petrović rekao je prilikom potpisivanja ugovora da su za kredit za uredjenje atarskih puteva konkurisale skoro sve seoske mesne zajednice u Vojvodini, a pozajmice je dobilo njih 125. Prema njegovim rečima, veliko interesovanje vladalo je i za kredit za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, jer se oko 50 odsto obradivih površina nalazi ispod nivoa velikih reka, što stvara veliki problem sa podzemnim vodama. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu danas je potpisao i 69 ugovora iz oblasti vodosnabdevanja i izrade investicione tehničke dokumentacije, u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara.

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Događaji | Petak, 20. 01. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini najpre imovina RTV, Novosadskog sajma i VANU

NOVI SAD - Imovina Radio-televizije Vojvodine, Novosadskog sajma i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti trebalo bi da u februaru bude vraćena Pokrajini.
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Komemorativna sednica u Budimpešti

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prisustvovaće u petak, 20. januara, Komemorativnoj sednici povodom 70. godišnjice Novosadske racije, koja se održava u Budimpešti u Komemoracionom centru "Holokaust".
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Smanjiti marže na sve inpute u poljoprivredi

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine predložiće Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije da se marže na sve inpute u poljoprivredi – počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva – ograniče na deset posto – najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica Saveta za poljoprivredu LSV Maja Timotijević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook