Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga ocenila je danas da je problem poštovanja ljudskih prava u zdravstvu alarmantan i da mu treba posvetiti veću pažnju.

LSV

Govoreći o amandmanu koji je poslanička grupa LSV podnela na član 3. Predloga zakona o pravima pacijenata, a koji nije usvojen, Papuga je istakla da bi se njegovim prihvatanjem ispoštovala i prava pacijenata da mogu da biraju gde će se lečiti, ko će ih lečiti, što bi, po njenim rečima, moglo zaustaviti i korupciju. Zbog toga je ona pozvala Ministarstvo zdravlja i nadležni odbor da ponovo razmotre svoju odluku, ističući da je više poslanika reagovalo što ovaj amandman nije usvojen.

Papuga je istakla i da su poslanici LSV podneli amandman na član 12, kojim su zatražili da se ovaj član dopuni, te da se pored prava na slobodni izbor predloženih medicinskih mera uvrsti i pravo na prihvatanje ili odbijanje određenog dijagnostičkog postupka.

(BILSV, 20.05.2013)



Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležena 20-godišnjica rada Savetovališta za brak i porodicu

NOVI SAD - Svečana akademija, povodom 20 godina rada Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad održana je danas i na njoj su predstavljeni rezlutati rada Savetovališta.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Veliki značaj socijalnog pristupa rešavanja problema

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je za emisiju "Politikon" zrenjaninske KTV televizije da, u poslednjih stotinak godina, od kada postoji ideja demokratske levice, socijalni pristup rešavanju problema u državi ima veliki značaj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook