RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

LSV

Ujedinjena demokratska Srbija predala je juče listu sa 238 kandidata za narodne poslanike Republičkoj izbornoj komisiji, za koju je prikupljeno 10.562 valjanih potpisa. Prvi na listi je Marko Ðurišić.

Listu čine Vojvođanski front na čijem je čelu je Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srbija 21, Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum.

(SzILSV, 15.03.2020)



Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Šućurović: Nedostaje 15 milijardi za kapitalna ulaganja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović ponovio je da poslanici LSV neće glasati predlog budžeta APV za 2020. godinu jer on nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije. Kako je rekao, po Ustavu budžet APV treba da iznosi sedam posto, ali to ni ove godine nije slučaj. 
Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski budžet nije razvojni i LSV ga neće podržati

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi budžet za 2020. godinu jer on nije razvojni, ne iznosi sedam procenata budžeta Srbije i nije ispoštovana Ustavna obaveza da tri sedmine vojvođanskog budžeta budu kapitalne investicije.
Događaji | Sreda, 18. 12. 2019. | Komentara: 0

Rade li kafilerije u Srbiji i kako rade?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić zatražila je informacije od ministara poljoprivrede i zaštite životne sredine koliko kafilerija koje rade postoji u Srbiji, koliko je privatnih a koliko državnih. Koristeći instituciju pitanja poslanika, ona je upitala i kako se završila arbitraža „Energozelene“ iz Inđije protiv države Srbije i kakva je sudbina ovog postrojenja. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook