Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama. 

lsv

- Naši odbori će uputiti zahtev da se usvoji Deklaracija protiv homofobije kako bi se jasno iskazao stav Skupštine Srbije prema tom pitanju - rekla je predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Marinika Tepić na zajedničkoj sednici dva odbora, na kojoj se raspravljalo o položaju i pravima LGBT osoba u Srbiji. 

Kako je javila Beta, Tepić je navela da je jednoglasno odlučeno i da u Skupštinu bude upućena inicijativa za usvajanje Nacionalne strategije protiv nasilja, pogotovo nasillja nad LGBT populacijom i vršnjačkog nasilja zbog pretpostavljene seksualne orijentacije. Ona je istakla da je bilo potrebno da se ova tema razmotri na skupštinskim odborima idući u susret održavanju Parade ponosa, ali i radu na otvorenim pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

(BILSV, 09.09.2016)



Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 2

Sedlarević: Srbija je visoko centralizovana država

BEOGRAD - Ustav Srbije je loš put koji izaziva mnogo nesreća i najekonomičniji pristup promeni takvog stanja je deaktiviranje pojedinih odredbi, rečeno je danas na okruglom stolu Yucoma povodom petogodišnjice usvajanja Ustava.
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.
Događaji | Ponedeljak, 07. 11. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija tri decenije od izgradnje Mosta slobode

NOVI SAD - Izložba fotografija, povodom obeležavanja 30 godina od izgradnje Mosta slobode, otvorena je danas u galeriji Foto kino i video saveza Vojvodine u holu Apolo centra na Trg slobode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook