Zavod za kulturu Hrvata u novim prostorijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 03. 2015. | Komentara: 0

Zavod za kulturu Hrvata u novim prostorijama

SUBOTICA - Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici juče se uselio u novi poslovni prostor, koji je kupljen zajedničkim sredstvima Grada Zagreba i Vlade Hrvatske, dok je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje obezbedio novac za adaptiranje i uređenje prostorija.

LSV

Kako je saopšteno iz Pokrajinske Vlade, direktor ZKVH Tomislav Žigmanov ovom prilikom je zahvalio svim činiocima koji su snažno podržali kupovinu, adaptaciju i sređivanje prostora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici.  Čestitajući na useljenju u nov savremen i adaptiran prostor, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić je rekao da hrvatska zajednica zaslužuje ovakav prostor, jer se “marljivo trudi da očuva bogatstvo svoje nacionalne zajednice”, za koje je rekao da “pripada svima na ovim prostorima”.

– Samo malo dalje odavde, žive Slovaci, Rumuni, Rusini, Mađari…preko Dunava Hrvati i ta reka nas ne razdvaja, već suprotno ona je most, ona nas spaja i povezuje. Hrvatska je već dve godine članica Evropske unije, ali je tamo bez nas i nadam se da ćemo se i mi pridružiti toj velikoj zajednici, sa punim pravom, obavezom i zadovoljstvom da budemo deo te evropske porodice – rekao je Grujić. Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata osnovan je 2008. godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, da bi počeo sa radom 2009. godine u iznajmljenim prostorijama, koje su bile trenutno rešenje ove institucije, koja se brine o promociji kulture, jezika, pisma i običaja hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini.

(BILSV, 20. 03. 2015)



Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook