Žreb za završna takmičenja SORV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 06. 2015. | Komentara: 0

Žreb za završna takmičenja SORV

SRBOBRAN – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić prisustvovala je danas u Srbobranu žrebanju za završna takmičenja Sportske olimpijade radnika Vojvodine, a tom prilikom predstavljeni su i kandidati za domaćina sledećeg SORV-a - Opština Senta, Opštine Bečej i Novi Bečej u zajedništvu, kao i Opštine Žabalj i Temerin koje su takođe podnele zajedničku kandidaturu.

LSV

Tepićeva je istakla da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine, ne samo takmičenje, već i način da vojvođanski radnici kroz sport, rekreaciju i staranje o svom zdravlju dodano upoznaju, druže i promovišu sredine iz kojih dolaze.

– Glavni cilj svih deset održanih radničkih Olimpijada, pa i ove jedanaeste u Srbobranu, jeste da se što veći broj ljudi uključi u organizovane sportske aktivnosti širom Vojvodine. Sama takmičenja koja se održavaju nisu prioritet, nego su put ka očuvanju zdravlja, podizanju radnih sposobnosti i što sadržajnijem korišćenju slobodnog vremena kroz aktivan odmor. Kao i kroz istoriju, nekada Izvršno veće, a danas Pokrajinska vlada, a naročito Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagali su u infrastrukturu kako prethodnih domaćina, tako i ovogodišnjeg - opštine Srbobran – ukazala je Tepić. 

Ona je dodala da se nizom ulaganja i u razne programske aktivnosti ovdašnjih klubova i organizacija, pomoglo u stvaranju optimalnih uslova za ovu manifestaciju, ali i za sve sportiste i rekreativce iz Srbobrana kojima će trajno ostati brojni tereni koji su u međuvremenu izgradili i opremili u susret ovoj najvećoj radničkoj sportskoj manifestaciji u Vojvodini.

Pored Srbobrana kome je status domaćina SORV-a pripao po drugi put, Sportska olimpijada radnika Vojvodine održavala se i u Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Kikindi, Apatinu, Bačkoj Topoli, Adi i Bačkoj Palanci.

(BILSV, 05. 06. 2015)



Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležena 20-godišnjica rada Savetovališta za brak i porodicu

NOVI SAD - Svečana akademija, povodom 20 godina rada Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad održana je danas i na njoj su predstavljeni rezlutati rada Savetovališta.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Veliki značaj socijalnog pristupa rešavanja problema

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je za emisiju "Politikon" zrenjaninske KTV televizije da, u poslednjih stotinak godina, od kada postoji ideja demokratske levice, socijalni pristup rešavanju problema u državi ima veliki značaj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook