Doneti zakon ili učenicima obezbediti pancire i šlemove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 06. 06. 2015. | Komentara: 0

Doneti zakon ili učenicima obezbediti pancire i šlemove

NOVI SAD – Internet portali Radija-televizije Vojvodine, Autonomija.info i drugi preneli su jutros da je zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, u svojstvu građanina, pisao ministru nauke i tehnološkog razvoja Srđanu Verbiću od kojeg traži da bude donet poseban zakon o bezbednosti u školama, školskim dvorištima i dečjim igralištima.

LSV

Jovanović je naveo da, ako takav zakon izostane, učenicima za iduću školsku godinu treba obezbediti pancire, a učenicima starijih razreda i šlemove, kao dodatnu opremu.
– Svedoci smo sve učestalije pojave nasilja u školama i školskim dvorištima, u kojem se pored fizičke sile koriste i noževi, mačete, pištolji i ostala ubojita sredstva za sve teža i bezobzirnija krivična dela. Bezbednost je često ugrožena kako deci, tako i učiteljima i nastavnicima, kojima se neretko ne ukazuje ni elementarno poštovanje i oduzima im se svaki autoritet – naveo je Jovanović. Dodaje da je lično, kao zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice, svedok dnevnih izveštaja, prepiski, pritužbi o nasilju koje se događa na teritoriji Vojvodine.  
– Zato, još jednom pozivam na što hitnije predlaganje ovakvog zakona prema Narodnoj skupštini Republike Srbije, kako ne bismo došli do tačke posle koje nećemo biti više u mogućnosti da bilo šta vratimo u stanje koje bi se smatralo normalnim za Evropu i XXI vek. U suprotnom, predlažem da za narednu 2015/2016. školsku godinu, planirate da se o trošku države svim đacima osnovnih i srednjih škola nabave panciri, a učenicima i učenicama starijih razreda i šlemovi, kao dodatne opreme. Iako bi to sigurno bio veliki budžetski trošak, to bi i dalje bilo nemerljivo manje spram gubitka jednog dečjeg života – zaključio je Jovanović. On je u pismu ministra zamolio da mu odgovori u narednih mesec dana. 

(BILSV, 06. 06. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook