DS principi su praktično deo programa LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 08. 2014. | Komentara: 0

DS principi su praktično deo programa LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da su principi koje je danas izneo Pokrajinski odbor Demokratske stranke u vezi sa položajem Vojvodine prihvatljivi za LSV, jer su praktično svi oni zapravo deo programa Lige.

kostres

- Zadovoljni smo tim principima i sada nam preostaje da za podršku obezbedimo većinu u Skupštini Vojvodine, ali i saradnju sa republičkom administracijom - rekao je Kostreš za agenciju Beta. Prema njegovim rečima, potrebno je da se za te programske principe obezbedi i većina u Skupštini Srbije.

- Na žalost, po Ustavu Srbije, protiv kojeg je jedino bila LSV, Vojvodina nema mogućnost donošenja samostalnih odluka o tim pitanjima, već su to teme za koje moramo dobiti saglasnost republičke administracije - objasnio je Kostreš.

Dodao je da to neće ići lako, jer takvu podršku LSV nije dobila ni od Vlade Srbije u periodu od 2008. do 2012. godine, čiji je rad podržavala, ali je istakao da to ne znači da se ne treba boriti za ostvarenje tih principa.

- LSV je zadovoljan što je DS uvažio naše zahteve i što su delovi programa LSV u velikoj meri uneti u odluku Ppokrajinskog odbora DS-a. To me učvršćuje u mišljenju da se pokazuje da smo bili u pravu, jer se mi za ovakve stvari zalažemo više od 10 godina, pored našeg nastojanja da Vojvodina ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom Srbije - kazao je Bojan Kostreš.

On je ponovio da će se o detaljima tehničkog sporazuma koji su postigli predstavnici DS, LSV i NDS odlučivati Glavni odbor stranke, u prvoj polovini septembra.

(BILSV, 23.08.2014)




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook