DS principi su praktično deo programa LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 08. 2014. | Komentara: 0

DS principi su praktično deo programa LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da su principi koje je danas izneo Pokrajinski odbor Demokratske stranke u vezi sa položajem Vojvodine prihvatljivi za LSV, jer su praktično svi oni zapravo deo programa Lige.

kostres

- Zadovoljni smo tim principima i sada nam preostaje da za podršku obezbedimo većinu u Skupštini Vojvodine, ali i saradnju sa republičkom administracijom - rekao je Kostreš za agenciju Beta. Prema njegovim rečima, potrebno je da se za te programske principe obezbedi i većina u Skupštini Srbije.

- Na žalost, po Ustavu Srbije, protiv kojeg je jedino bila LSV, Vojvodina nema mogućnost donošenja samostalnih odluka o tim pitanjima, već su to teme za koje moramo dobiti saglasnost republičke administracije - objasnio je Kostreš.

Dodao je da to neće ići lako, jer takvu podršku LSV nije dobila ni od Vlade Srbije u periodu od 2008. do 2012. godine, čiji je rad podržavala, ali je istakao da to ne znači da se ne treba boriti za ostvarenje tih principa.

- LSV je zadovoljan što je DS uvažio naše zahteve i što su delovi programa LSV u velikoj meri uneti u odluku Ppokrajinskog odbora DS-a. To me učvršćuje u mišljenju da se pokazuje da smo bili u pravu, jer se mi za ovakve stvari zalažemo više od 10 godina, pored našeg nastojanja da Vojvodina ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom Srbije - kazao je Bojan Kostreš.

On je ponovio da će se o detaljima tehničkog sporazuma koji su postigli predstavnici DS, LSV i NDS odlučivati Glavni odbor stranke, u prvoj polovini septembra.

(BILSV, 23.08.2014)




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook