Dva nova pitanja za zrenjaninske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Dva nova pitanja za zrenjaninske vlasti

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina Predrag Perkić upitao je danas gradsku vlast da li je moguće da ne mogu da nađu adekvatnu osobu koja će voditi sednice skupštine.

LSV

On je na konferenciji za novinare podsetio da je danas 7. jul – dan kada je počela borba protiv fašizma na ovim prostorima i upitao šta je gradska vlast za tri godine uradila po pitanju održavanja spomenika antifašističke borbe.
 
LSV već nekoliko nedelja zahteva odgovore od zrenjaninskih vlasti na konkretna pitanja: zašto rekonstrukcija trga kasni više od 100 dana, ko će odgovarati za izmišljanje radnih mesta pomoćnika predsednika Skupštine i milione dinara bačenih na plate za ta nezakonita radna mesta, zašto se izmišlja još jedno javno preduzeće „Zona objedinjene naplate“, po čijem nalogu se od građanskog novca plaća reklamiranje Megatrenda.
 
- Umesto da odgovori opoziciji koja zastupa interese desetina hiljada Zrenjaninaca i Zrenjaninki u lokalnom parlamentu, gradska vlast je nastavila sa katastrofalnim vođenjem skupštinskih zasedanja. Tako je poslednje zasedanje prekinuto na pola sednice, da bi se nastavila posle dva dana. Na ovaj način je zaokružena slika zloupotrebe gradskog parlamenta od strane vladajuće koalicije, koja ga već tri godine koristi kao poligon za nasilno nametanje isključivo ličnih i partijskih interersa nekolicine aktuelnih funkcionera – naglasio je Perkić.
 
- Da li je moguće da u aktuelnoj koaliciji, sklepanoj od svih mogućih propalih partija prilepljenih uz SNS, ne može da se nađe adekvatna osoba koja bi znala da zakaže i vodi skupštinu profesionalno i efikasno? – upitao je odbornik LSV.

(BILSV, 07.07.2015)



Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook