Fašizmu je mesto na smetlištu istorije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Fašizmu je mesto na smetlištu istorije

Novi Sad, 9. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas u svetu obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Nacističke bande su pre osamdeset godine pokrenule seriju napada na živote i imovinu jevrejske zajednice u Nemačkoj. Ovi napadi su poznati kao „Kristalna noć“ i predstavljaju uvod u zločin genocida koji je počinjen u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Nažalost, i danas širom Evrope i sveta žive ideje koje propagiraju etničku, versku i rasnu mržnju.

Fašistički pokreti bujaju u Evropi. Stranke koje su nekada osvajale 0.5% glasova na izborima, sada bez problema ulaze u nacionalne parlamente.

Širi se strah od migranata, a nacionalnim osećanjima se manipuliše na najmizerniji mogući način.

Naš region je i devedesetih godina bio bastion raznih ekstremističkih ideja. Politika „Krvi i tla“ u smrt je odvela stotine hiljada ljudi. Uništena je cela jedna generacija!

Politička stvarnost Srbije pokazuje nam da lekcije nisu naučene. 

Ratni zločinci sede u Narodnoj skupštini, bez obzira na pravosnažne zatvorske kazne. Iz Narodne skupštine i dalje seju mržnju. Drugi osuđeni ratni zločinci učestvuju na književnim večerima i televizijskim emisijama na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Politika reletivizacije zločina je opšte prisutna.

Tome mora doći kraj!

Ako Srbija želi da postane normalna država, mora jasno reći gde je mesto politici devedesetih godina. Naravno, na smetlištu istorije!

Sekretarijat za informisanje
 Ligesocijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Subota, 16. 11. 2013. | Komentara: 0

DS izbacio Ligu iz koalicije u Irigu

IRIG – Demokratska stranka je u četvrtak uveče na sednici Skupštine opštine Irig razvlastila Ligu socijaldemokrata Vojvodine, a odbornica LSV u iriškoj Skupštini Marija Radojčić za Dnevnik tvrdi da je gradonačelnik Vladimir Petrović organizovao nelegitimnu sednicu SO i doveo Irig u situaciju da se uvede prinudna uprava.
Događaji | Petak, 15. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV za promenu svih izbornih zakona

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu za promenu izbornih zakona na svim nivoima jer aktuelno izborno zakonodavstvo ne odlikava na najbolji i najpravedniji način političke odnose u našem društvu, bilo da je reč o lokalnom, pokrajinskom ili republičkom nivou, a istovremeno se zalaže i za direktan izbor gradonačelnika, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Petak, 15. 11. 2013. | Komentara: 0

Opštinski odbor DS u Irigu izbacio LSV iz vlasti

IRIG, 15. novembar - Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i predsednik opštine Vladimir Petrović sinoć je svesno prekršio zakon, organizovao nelegitimnu sednicu skupštine opštine i doveo Irig u situaciju da se uvede prinudna uprava. Sve to je učinio, uprkos upozorenjima da krši zakon i činjenici da je redovna sednica mogla biti organizovana do 23. novembra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook