Opštinski odbor DS u Irigu izbacio LSV iz vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 11. 2013. | Komentara: 0

Opštinski odbor DS u Irigu izbacio LSV iz vlasti

IRIG, 15. novembar - Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i predsednik opštine Vladimir Petrović sinoć je svesno prekršio zakon, organizovao nelegitimnu sednicu skupštine opštine i doveo Irig u situaciju da se uvede prinudna uprava. Sve to je učinio, uprkos upozorenjima da krši zakon i činjenici da je redovna sednica mogla biti organizovana do 23. novembra.
 
LSVSednicom je trebalo da predsedava prof. dr Ilija Ćosić iako Opštinski odbor Demokratske stranke zna da on živi u Novom Sadu, da je tamo predsednik Gradskog odbora DS, kao i da već pola godine nema ni prijavljeno prebivalište na području opštine Irig. Samim tim Ćosić nema ni zakonsko pravo da bude vlasnik odborničkog mandata, a kamoli da predsedava takvom sednicom.
 
Petroviću i njegovom Opštinskom odboru Demokratske stranke, bilo je malo vlasti pa su poželeli još. Zato su odlučili da izbace LSV i to tiho činili korak po korak u proteklih nekoliko meseci, sve trudeći se da to javnost ne sazna.
 
Polovina resora koja je sporazumom pripala u nadležnost Ligi nam je već oduzeta, mesecima odbijaju svaku komunikaciju i pokušavaju sve kako bi nas prinudili da sami napustimo koaliciju, pa da nas optuže da imamo nekakav aranžman sa SNS.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine je poručila Opštinskom odboru DS i njegovim funkcionerima sinoć, a ponavljamo i danas - ako imaju većinu u skupštini neka nas smene.

Mi ne branimo funkcije, nego insistiramo da sve što čine urade po zakonu i što je najvažnije - da ne ugroze funkcionisanje lokalne samouprave.

Njihove političke spletke i ambicije za više vlasti ne smeju se prelamati preko leđa građana Opštine Irig.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Irig



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook