Opštinski odbor DS u Irigu izbacio LSV iz vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 11. 2013. | Komentara: 0

Opštinski odbor DS u Irigu izbacio LSV iz vlasti

IRIG, 15. novembar - Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i predsednik opštine Vladimir Petrović sinoć je svesno prekršio zakon, organizovao nelegitimnu sednicu skupštine opštine i doveo Irig u situaciju da se uvede prinudna uprava. Sve to je učinio, uprkos upozorenjima da krši zakon i činjenici da je redovna sednica mogla biti organizovana do 23. novembra.
 
LSVSednicom je trebalo da predsedava prof. dr Ilija Ćosić iako Opštinski odbor Demokratske stranke zna da on živi u Novom Sadu, da je tamo predsednik Gradskog odbora DS, kao i da već pola godine nema ni prijavljeno prebivalište na području opštine Irig. Samim tim Ćosić nema ni zakonsko pravo da bude vlasnik odborničkog mandata, a kamoli da predsedava takvom sednicom.
 
Petroviću i njegovom Opštinskom odboru Demokratske stranke, bilo je malo vlasti pa su poželeli još. Zato su odlučili da izbace LSV i to tiho činili korak po korak u proteklih nekoliko meseci, sve trudeći se da to javnost ne sazna.
 
Polovina resora koja je sporazumom pripala u nadležnost Ligi nam je već oduzeta, mesecima odbijaju svaku komunikaciju i pokušavaju sve kako bi nas prinudili da sami napustimo koaliciju, pa da nas optuže da imamo nekakav aranžman sa SNS.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine je poručila Opštinskom odboru DS i njegovim funkcionerima sinoć, a ponavljamo i danas - ako imaju većinu u skupštini neka nas smene.

Mi ne branimo funkcije, nego insistiramo da sve što čine urade po zakonu i što je najvažnije - da ne ugroze funkcionisanje lokalne samouprave.

Njihove političke spletke i ambicije za više vlasti ne smeju se prelamati preko leđa građana Opštine Irig.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Irig



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook