DS izbacio Ligu iz koalicije u Irigu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 16. 11. 2013. | Komentara: 0

DS izbacio Ligu iz koalicije u Irigu

IRIG – Demokratska stranka je u četvrtak uveče na sednici Skupštine opštine Irig razvlastila Ligu socijaldemokrata Vojvodine, a odbornica LSV u iriškoj Skupštini Marija Radojčić za Dnevnik tvrdi da je gradonačelnik Vladimir Petrović organizovao nelegitimnu sednicu SO i doveo Irig u situaciju da se uvede prinudna uprava.

LSV– Petrović već mesecima odbija bilo kakav kontakt s predsednikom Skupštine Iriga Vladislavom Ilkićem i pokušava da LSV izbaci iz opštinske uprave. Sednica u četvrtak bila je samo kulminacija takvog odnosa – kaže Marija Radojičić. Po njenim rečima, Petrović je Ilkiću 31. oktobra naložio da sazove sednicu Skupštine, ali je ovaj zatražio da se tačke dnevnog reda usklade s Poslovnikom Skupštine, nakon čega bi zakazao zasedanje.

– Pošto je Petrović odbio da uskladi odredbe s Poslovnikom, sam je sazvao sednicu i odabrao predsednika Gradskog odbora demokrata u Novom Sadu Iliju Ćosića da bude predsedavajući. U međuvremenu smo saznali da Ćosić nema prebivalište u Irigu već šest meseci i da po zakonu ne može biti predsedavajući. Tada je Petrović odabrao novog predsedavajućeg, tako što je zamenio Ćosićev mandat – objašnjava Marija Radojičić. Ona tvrdi da se odbornici LSV-a teraju iz vlasti s ciljem da se uvede prinudna uprava iako, kaže, demokrate imaju mogućnost da sastave novu većinu.

– Na sednici u četvrtak sve četvoro odbornika iz Srpske napredne stranke istupilo je i prešlo u novoosnovanu grupu građana. Reč je o naprednjačkom odboru koji je raspušten, ali je moguće da će se udružiti s demokratama – tvrdi Radojčićeva. Na spornoj sednici smenjen je direktor JP „Komunalac“ iz redova LSV-a, a razvlašćena je i predsednica Kadrovske komisije Marija Radojčić. Predsednik Skupštine opštine Vladislav Ilkić još uvek nije smenjen, ali se za sada ne zna dokle će ostati na toj poziciji.

(BILSV, 16. 11. 2013)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook