Ana Pataki na čelu Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 07. 06. 2014. | Komentara: 0

Ana Pataki na čelu Foruma žena LSV

NOVI SAD – Na današnjoj Izbornoj skupštini Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, delegatkinje su za novu predsednicu izabrale Anu Pataki, dosadašnju potpredsednicu FŽ LSV.

LSV

Za potpredsednice FŽ LSV izabrane su Nataša Terbec iz Sombora, Ankica Dostanić iz Zrenjanina i Marka Latas iz Šida. Patakijeva je pre izbora predstavila izveštaj koji se odnosi na period između dve izborne skupštine, a u kojem su predstavljene sve aktivnosti, nastupi u medijima, reagovanja i akcije u kojima su učestvovale članice Foruma žena. 
Takođe, izveštaj je sadržao informacije o angažmanu članica u predizbornoj kampanji u martu, ali i pomoći koju su članice pružile ugroženima od poplava u maju ove godine. Izborna skupština je jednoglasno usvojila predloženi Izveštaj o radu Foruma žena LSV.
Nakon glasanja, delegatkinjama Izborne skupštine obratila se nova predsednica Foruma žena LSV, predstavila svoje potpredsednice i ukazala da ceo Forum žena LSV čeka period rada, nastavak dostizanja reprezentativnosti i pojedinačna zaduženja koja će dobiti potpredsednice i članice Predsedništva.
Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Pravilnika o radu Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. Nakon usvajanja od strane Skupštine FŽ LSV, Pravilnik o radu uz pozitivno mišljenje Statutarne komisije LSV, Glavni odbor LSV bi trebao da da saglasnost na najviši pravni akt Foruma žena LSV.  
Na samom kraju, najavljena je konstitutivna skupština Foruma žena koja je planirana u najkraćem roku, na kojoj će biti izabrane članice Predsedništva Foruma žena LSV koje su predložili regionalni odbori, ali i generalna sekretarka, odnosno sekretarka za međunarodnu saradnju, na predlog predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine.

(BILSV, 07. 06. 2014)



Forum žena LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Oktobar je mesec borbe za zdravlje svake žene

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje nema efikasnih sistemskih rešenja da bi se obavili preventivni pregledi za žene, kojima bi se omogućila provera zdravlja na dostojanstven način i u prihvatljivim vremenskim rokovima.
Forum žena LSV | Petak, 13. 07. 2018. | Komentara: 0

Ubijena 21 žena, a ministar kaže da nam je položaj na zavidnom nivou

Na osnovu javnosti dostupnih podataka, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine traži da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je izjavio da je “Položaj žena u Republici Srbiji već  na zavidnom nivou”, pojasni na osnovu čega je on doneo takvu procenu, kada svi podaci ukazuju da je broj ubistava žena koja su počinili njihovi partneri ili srodnici u porastu i da to predstavlja poziv na hitnu reakciju nadležnih organa.
Forum žena LSV | Četvrtak, 19. 04. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević i Subić o Jelici Rajačić Čapaković

Povodom desetogodišnjice od smrti prve pokrajinske sekretarke za ravnopravnost polova i borkinje za institucionalizaciju rodne ravnopravnosti Jelice Rajačić Čapaković, juče je održan skup na kojem su njeni prijatelji i saradnici evocirali uspomene na nju. O danima provedenim sa Jelicom i zajedničkom radu pričale su i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV mr Maja Sedlarević i potpredsednica Foruma žena LSV Milena Popović Subić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook