Ana Pataki na čelu Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 07. 06. 2014. | Komentara: 0

Ana Pataki na čelu Foruma žena LSV

NOVI SAD – Na današnjoj Izbornoj skupštini Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, delegatkinje su za novu predsednicu izabrale Anu Pataki, dosadašnju potpredsednicu FŽ LSV.

LSV

Za potpredsednice FŽ LSV izabrane su Nataša Terbec iz Sombora, Ankica Dostanić iz Zrenjanina i Marka Latas iz Šida. Patakijeva je pre izbora predstavila izveštaj koji se odnosi na period između dve izborne skupštine, a u kojem su predstavljene sve aktivnosti, nastupi u medijima, reagovanja i akcije u kojima su učestvovale članice Foruma žena. 
Takođe, izveštaj je sadržao informacije o angažmanu članica u predizbornoj kampanji u martu, ali i pomoći koju su članice pružile ugroženima od poplava u maju ove godine. Izborna skupština je jednoglasno usvojila predloženi Izveštaj o radu Foruma žena LSV.
Nakon glasanja, delegatkinjama Izborne skupštine obratila se nova predsednica Foruma žena LSV, predstavila svoje potpredsednice i ukazala da ceo Forum žena LSV čeka period rada, nastavak dostizanja reprezentativnosti i pojedinačna zaduženja koja će dobiti potpredsednice i članice Predsedništva.
Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Pravilnika o radu Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. Nakon usvajanja od strane Skupštine FŽ LSV, Pravilnik o radu uz pozitivno mišljenje Statutarne komisije LSV, Glavni odbor LSV bi trebao da da saglasnost na najviši pravni akt Foruma žena LSV.  
Na samom kraju, najavljena je konstitutivna skupština Foruma žena koja je planirana u najkraćem roku, na kojoj će biti izabrane članice Predsedništva Foruma žena LSV koje su predložili regionalni odbori, ali i generalna sekretarka, odnosno sekretarka za međunarodnu saradnju, na predlog predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine.

(BILSV, 07. 06. 2014)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook