Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN – Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.

 
-Žene su u dugom periodu, korak po korak osvajale i ostvarivale svoja prava i još uvek možemo reći da je reč o samo jednom delu ostvarenih sloboda. Potrebe, odnosi i uloge se umnožavaju u skladu sa vremenom u kojem živimo, te nas zanimaju i određeni segmenti društva koji se tiču svih nas, bez obzira na polnu pripadnost i rodne uloge – istakla je Dostanić. Međutim, prema njenim rečima, suština je da žena nema dovoljno na mestima odlučivanja.
 
- I dalje nas „tražite“ na radnim mestima koja se imenuju kao „feminizacija profesija“, država i politički akteri se bave nama, razgovaraju i „pogađaju“ se na temu potomstva i stiče se utisak da su se sva društvena pitanja i pogledi usmereni na reproduktivnu ulogu žena, pri tome i te kako zaboravljajući niz ključnih sloboda i segmenata života u kojima se žene i dalje ne vide – zaključila je Dostanić.
 
(BILSV, 06.03.2016)Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook