Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

ČOKA – Regionalna koordinatorka Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za severni Banat Gordana Perunović Fijat održala je u Čoki, povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", predavanje o karakteristikama nasilja prema ženama.

Forum žena

Ona je to nasilje uporedila s nasiljem prema autonomiji Vojvodine, s obzirom da svako nasilje potiče iz istog šablona: mržnje prema drugom i drugačijem. Članice Forum žena OO LSV Čoka su zatim razgovarale i o predstojećoj predizbornojoj kampanji i potrebi da LSV osvoji što više glasova na narednim izborima, pošto bi samo u tom slučaju situacija mogla da bude bolja za ovdašnje stanovništvo. One su istakle da je Čoka, prema navodima "Blica" i drugih medija, u ovom trenutku najnerazvijenija opština u Vojvodini (i u Srbiji), podsećajući pri tom da nekad nije bilo tako, te da su u čoki u doba autonomije Vojvodine radile respektabilne firme i standard stanovništva bio neuporedivo bolji.
– Nezaposlenost i siromaštvo su nam veliki problemi, ali još gora je apatija koja se uvlači u ljude. Danas u celoj opštini imamo svega osam trudnica, i još nije izglasano da im se obezbedi puna plata. Ljudi se žale na nepravdu, ali ne smeju da je prijave lično, nego očekuju da to neko drugi učini umesto njih. Sela u našoj opštini nemaju autobusku vezu sa Čokom, a kamoli sa daljim mestima  – upozorila je predsednica FŽ OO LSV Čoka Serenke Vujić, koja je i  sindikalna aktivistkinja. Ona je naglasila da je dobra volja i rezerva optimizma u kampanji daleko važnija nego u dosadašnjim kampanjama. Čokanke ističu da LSV u Čoki nema novac, medije i druge pogodnosti - ali ima volju da menja situaciju u opštini u pravcu boljeg i sigurnijeg života za sve.   

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo.
Forum žena LSV | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević: Zadatak svih nas je da stvorimo uslove kako bi žrtve imale poverenje u institucije

Šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama samo su prilika da se ukaže na sveprisutni problem rodno zasnovanog nasilja kome, nažalost, svedočimo svakodnevno, istakla je koordinatorka Ženske parlamentarne mreže mr Maja Sedlarević i dodala da se, ne samo u ovih šesnaest dana, nego svakog dana, mora pomoći, pokazati ženama koje trpe nasilje da nisu same, podržati svaku kojoj treba pomoć i svakoj omogućiti pravo na izbor.
Forum žena LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Da li je država sposobna da primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Pre početka obeležavanja „16 dana aktivizma protiv  nasilja nad ženama“, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministarku pravde koji su efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskim odnosima, budući da su podaci o femicidu višestruko veći u odnosu na prethodne godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook