Država da garantuje pravo na život!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 20. 12. 2014. | Komentara: 0

Država da garantuje pravo na život!

NOVI SAD – Puštanjem crvenih balona sa porukama protiv nasilja, Forum žena Gradskog odbora Novi Sad  želeo je da ukaže na alarmantan broj žena koje su bile žrtve  nasilja u porodici i u partnerskim odnosima.

LSV

Akcijom „Sećanje na žene žrtve nasilja u 2014. godini“, koja je danas održana na Trgu mladenaca, ligašice su želele i da ukažu da državne institucije i državni organi nisu bili u stanju da pruže zaštitu ženama koje su prijavile nasilje.
 
- Da li to znači da država nije u stanju da garantuje zaštitu osnovnih ljudskih prava, kao što je pravo na život? Neke od žrtava nasilja prijavile su nasilnike, zatražile pomoć državnih institucija i tragično završile. Forum žena LSV GrO NS pribojava se da će to u velikoj meri obeshrabriti žene i da će se one sve teže odlučivati da prijave nasilje – istakla je predsednica novosadskog odbora Foruma žena LSV Sonja Golubović.
 
Prema njenim rečima, Forum žena LSV je mišljenja da je ogromna odgovornost na pravosuđu, koje mora izricanjem odgovarajućih i delotvornih kazni da pošalje jasnu poruku javnosti da je nasilje nad ženama teško krivično delo koje predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava. Nasilje nad ženama proističe iz neravnopravnosti među polovima, ali u isto vreme tu neravnopravnost još više produbljuje, zaključila je Golubovićeva.

(BILSV, 20.12.2014)
 



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook