Generalna sekretarka FŽ LSV na konferenciji Ženske alijanse DPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 29. 05. 2013. | Komentara: 0

Generalna sekretarka FŽ LSV na konferenciji Ženske alijanse DPS

NOVI SAD – Generalna sekretarka Foruma Žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Jelena Šikman prisustvovala je kao gost Osnivačkoj konferenciji Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je tokom prethodnog vikenda održana u Podgorici.

LSV

Kako navodi, DPS je odlučila da u okviru  partije afirmiše politiku na ženski način, odnosno da radi na povećanju učešća žena u politici, iako Crna Gora u aktuelnoj vladi već ima dve ministarke. Šikmanova se u ime LSV obratila skupu i prenela im pozdave iz Novog Sada.

– Tom prilikom sam naglasila bitnost te osnivačke konferencije, kao i zajedničke vrednosti koje povezuju  Vojvodinu i Crnu Goru, ali i Ligu socijaldemokrata Vojvodine  i Demokratsku partiju socijalista – rekla je ona.

Jelena Šikman je dodala da je dogovorena dalja saradnja između novoosnovanog organa DPS i Foruma žena LSV. Takođe, na kraju zvaničnog dela skupa, Šikmanova se srela i sa predsednikom DPS Milom Đukanovićem, koji joj se zahvalio na divnom govoru i rekao da prenese pozdrave lideru LSV Nenadu Čanku, istakavši pri tom tradicionalne veze sa Ligom.

(BILSV, 29. 05. 2013.)



Forum žena LSV | Sreda, 05. 06. 2019. | Komentara: 0

Podrška države porodici samo deklarativna

Državne institucije treba da pruže podršku i preduzmu konkretne korake u podizanju kvaliteta života svih građanki i građana. Ipak, to nije slučaj kada su porodilišta u pitanju. Veliko istraživanje iz 2016. godine, ukazalo je na alarmantne podatke u porodilištima na teritoriji Srbije, a od tada malo toga je promenjeno je na bolje. 
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Za svoja prava borimo se svakodnevno

Osmi mart, Međunarodni dan žena je dan kada slavimo žensku borbu i otpor, pokazujemo solidarnost sa različitim ženama i ukazujemo na sve one segmente društva u kojima su žene još uvek ugrožene, diskriminisane ili zapostavljene.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook