Generalna sekretarka FŽ LSV na konferenciji Ženske alijanse DPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 29. 05. 2013. | Komentara: 0

Generalna sekretarka FŽ LSV na konferenciji Ženske alijanse DPS

NOVI SAD – Generalna sekretarka Foruma Žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Jelena Šikman prisustvovala je kao gost Osnivačkoj konferenciji Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je tokom prethodnog vikenda održana u Podgorici.

LSV

Kako navodi, DPS je odlučila da u okviru  partije afirmiše politiku na ženski način, odnosno da radi na povećanju učešća žena u politici, iako Crna Gora u aktuelnoj vladi već ima dve ministarke. Šikmanova se u ime LSV obratila skupu i prenela im pozdave iz Novog Sada.

– Tom prilikom sam naglasila bitnost te osnivačke konferencije, kao i zajedničke vrednosti koje povezuju  Vojvodinu i Crnu Goru, ali i Ligu socijaldemokrata Vojvodine  i Demokratsku partiju socijalista – rekla je ona.

Jelena Šikman je dodala da je dogovorena dalja saradnja između novoosnovanog organa DPS i Foruma žena LSV. Takođe, na kraju zvaničnog dela skupa, Šikmanova se srela i sa predsednikom DPS Milom Đukanovićem, koji joj se zahvalio na divnom govoru i rekao da prenese pozdrave lideru LSV Nenadu Čanku, istakavši pri tom tradicionalne veze sa Ligom.

(BILSV, 29. 05. 2013.)



Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati. Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook