Generalna sekretarka FŽ LSV na konferenciji Ženske alijanse DPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 29. 05. 2013. | Komentara: 0

Generalna sekretarka FŽ LSV na konferenciji Ženske alijanse DPS

NOVI SAD – Generalna sekretarka Foruma Žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Jelena Šikman prisustvovala je kao gost Osnivačkoj konferenciji Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je tokom prethodnog vikenda održana u Podgorici.

LSV

Kako navodi, DPS je odlučila da u okviru  partije afirmiše politiku na ženski način, odnosno da radi na povećanju učešća žena u politici, iako Crna Gora u aktuelnoj vladi već ima dve ministarke. Šikmanova se u ime LSV obratila skupu i prenela im pozdave iz Novog Sada.

– Tom prilikom sam naglasila bitnost te osnivačke konferencije, kao i zajedničke vrednosti koje povezuju  Vojvodinu i Crnu Goru, ali i Ligu socijaldemokrata Vojvodine  i Demokratsku partiju socijalista – rekla je ona.

Jelena Šikman je dodala da je dogovorena dalja saradnja između novoosnovanog organa DPS i Foruma žena LSV. Takođe, na kraju zvaničnog dela skupa, Šikmanova se srela i sa predsednikom DPS Milom Đukanovićem, koji joj se zahvalio na divnom govoru i rekao da prenese pozdrave lideru LSV Nenadu Čanku, istakavši pri tom tradicionalne veze sa Ligom.

(BILSV, 29. 05. 2013.)



Forum žena LSV | Utorak, 26. 06. 2012. | Komentara: 0

Tanja Kovač na konferenciji u Sarajevu

SARAJEVO - Potpredsednica Foruma žena Lige socijademokrata Vojvodine Tanja Kovač učestvovala je na Konferencija povodom 15 godina postojanja i delovanja FOŽ-a SDP-a Bosne i Hercegovine koji je održan u Sarajevu 9. juna 2012. godine.
Forum žena LSV | Nedelja, 24. 06. 2012. | Komentara: 0

Bolest se leči prevencijom

ZRENJANIN - Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, temelje svakog demokratskog društva vidimo na osnovama poštovanja osnovnih ljudskih prava, a jedno od njih je svakako pravo svakog pojedinca na zdravlje i osnovnu zdravstvenu zaštitu - rekla je na tribini, održanoj sinoć u Domu kulture u Belom Blatu, predsednica Gradskog odbora Foruma žena LSV Zrenjanin Ildiko Bođo, podsećajući na lošu zdravstvenu politiku, koja je rezultirala lošom situacijom u ovoj oblasti.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook