LSV pomaže trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

LSV pomaže trudnicama

NOVI SAD - List Press u današnjem broju objavljuje reagovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine na njihov tekst pod naslovom „LSV ne pomaže trudnice". U reagovanju Jasmine Nikčević, članice Foruma žena i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada, navodi se da je Liga u poslednjih nekoliko godina uradila mnogo za trudnice.

LSV Forum zena

- Prošle godine smo za sat vremena u centru grada sakupili hiljadu potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Iz Novog Sada je krenula ta inicijativa koja sada širom Vojvodine donosi rezultat - navela je Nikčevićeva. Dodala je da je nemoguće porediti slučajeve Novog Sada i Beograda kada je reč o besplatnom prevozu za trudnice.

- Trebalo bi da znate da grad Beograd sa 50 odsto subvencioniše gradski prevoz, a Novi Sad čak deset puta manje. GSP u našem gradu funkcioniše po tržišnim principima, od naplate karata. Bilo bi još bolje da se svi građani voze besplatno, ali samo ako grad može da nađe novac da to i omogući. Dakle, mi smo za to da se omogući ono što je realno - zaključuje Nikčevićeva.

(BILSV, 26. 11. 2011.)



Forum žena LSV | Sreda, 03. 02. 2016. | Komentara: 0

Pomoć ligašica Udruženju Altruist

ŽABALJ - Predsednica Foruma žena Opštinsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj, Miholjka Matić, posetila je sa najbližim saradnicama Udruženje građana „Altruist“ iz ovog mesta i uručila im plastifikator, što je i dogovoreno prilikom prethodne posete.
Forum žena LSV | Petak, 29. 01. 2016. | Komentara: 0

Preventivnim pregledom protiv raka grlića materice

NOVI SAD - Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad apeluje na sve žene, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice još više razmišljaju o svom zdravlju i odvoje malo vremena za posetu svom ginekologu i obave preventivni ginekološki pregled.
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook