Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 05. 12. 2014. | Komentara: 0

Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

ŽABALJ - U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj je organizovao tribinu na temu mobinga i nasilja nad ženama.

LSV
 
Predsednica OO Foruma žena LSV Zabalj  Miholjka Matić podsetila je prisutne o značaju ove kampanje, iznela podatke o zlostavljanim i ubijenim ženama u Srbiji u 2014. godini i naglasila da o ovoj temi treba razgovarati svakog dana, apelovala na institucije da  zlostavljači budu najstrožije kažnjeni kako bi se sprečio svaki vid nasilja, a posebno nasilja nad jednom od najranjivijih kategorija stanovnistva, a to su žene i deca.
 
Članica Skupštine Foruma žena LSV Svetlana Boškov održala je prezentaciju na temu mobinga, dok su o nasilju nad ženama govorile Vesna Radnov, članica Predsedništva FŽ LSV i Jelena Ilić, odbornica u Skupštini Opštine Žabalj. Tribini su prisustvovali potpredsednik OO LSV Žabalj i predsednik MO LSV Đurđevo Vladimir Balog i Predsednik MO LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 05.12.2014)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook