Važni preventivni pregledi za žene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.

LSV

- GrO FŽ LSV Zrenjanin je i u proteklim godinama organizovala niz tribina i uličnih akcija  na ovu temu, a naše akcije je, svojim potpisima, podržalo više stotina Zrenjaninki i Zrenjaninaca, tražeći, na ovaj način, besplatne redovne preventivne preglede – istakla je Ildiko Bođo, predsednica Liginog Foruma žena u Zrenjaninu, podsećajući da Vojvodina prednjači kada je reč o procentu smrtnosti od ovih bolesti.

- Sa druge strane, znamo da pravovremeno lečenje ovih bolesti doprinosi celokupnom oporavku bolesnice ili bolesnika, tako da oni ponovu mogu biti radno sposobni i ekonomski se starati o svojoj porodici, odnosno ponovo mogu biti aktivni članovi našeg društva – napomenula je Ildiko Bođo . Ona je najavila da GrO Foruma žena LSV Zrenjanin i ubuduće planira organizaciju uličnih akcija i tribina na ovu temu, te da će se aktivizam nastaviti sve dok sugrađanke i sugrađani ne dobiju pozive za preglede na kućnu adresu, jer, kako je zaključila, prevencija je najbolji i najjeftiniji vid uspešnog lečenja ovih bolesti.

(BILSV, 30.05.2012.)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook