Važni preventivni pregledi za žene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.

LSV

- GrO FŽ LSV Zrenjanin je i u proteklim godinama organizovala niz tribina i uličnih akcija  na ovu temu, a naše akcije je, svojim potpisima, podržalo više stotina Zrenjaninki i Zrenjaninaca, tražeći, na ovaj način, besplatne redovne preventivne preglede – istakla je Ildiko Bođo, predsednica Liginog Foruma žena u Zrenjaninu, podsećajući da Vojvodina prednjači kada je reč o procentu smrtnosti od ovih bolesti.

- Sa druge strane, znamo da pravovremeno lečenje ovih bolesti doprinosi celokupnom oporavku bolesnice ili bolesnika, tako da oni ponovu mogu biti radno sposobni i ekonomski se starati o svojoj porodici, odnosno ponovo mogu biti aktivni članovi našeg društva – napomenula je Ildiko Bođo . Ona je najavila da GrO Foruma žena LSV Zrenjanin i ubuduće planira organizaciju uličnih akcija i tribina na ovu temu, te da će se aktivizam nastaviti sve dok sugrađanke i sugrađani ne dobiju pozive za preglede na kućnu adresu, jer, kako je zaključila, prevencija je najbolji i najjeftiniji vid uspešnog lečenja ovih bolesti.

(BILSV, 30.05.2012.)



Forum žena LSV | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike

Da bi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici zaista mogao da posluži u borbi protiv porodičnog nasilja, neophodno je prevashodno ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike. Isto tako, jako je važno voditi preciznu i trajnu kako policijsku, tako i evidenciju svih drugih nadležnih službi, što trenutno nije slučaj.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook