Važni preventivni pregledi za žene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.

LSV

- GrO FŽ LSV Zrenjanin je i u proteklim godinama organizovala niz tribina i uličnih akcija  na ovu temu, a naše akcije je, svojim potpisima, podržalo više stotina Zrenjaninki i Zrenjaninaca, tražeći, na ovaj način, besplatne redovne preventivne preglede – istakla je Ildiko Bođo, predsednica Liginog Foruma žena u Zrenjaninu, podsećajući da Vojvodina prednjači kada je reč o procentu smrtnosti od ovih bolesti.

- Sa druge strane, znamo da pravovremeno lečenje ovih bolesti doprinosi celokupnom oporavku bolesnice ili bolesnika, tako da oni ponovu mogu biti radno sposobni i ekonomski se starati o svojoj porodici, odnosno ponovo mogu biti aktivni članovi našeg društva – napomenula je Ildiko Bođo . Ona je najavila da GrO Foruma žena LSV Zrenjanin i ubuduće planira organizaciju uličnih akcija i tribina na ovu temu, te da će se aktivizam nastaviti sve dok sugrađanke i sugrađani ne dobiju pozive za preglede na kućnu adresu, jer, kako je zaključila, prevencija je najbolji i najjeftiniji vid uspešnog lečenja ovih bolesti.

(BILSV, 30.05.2012.)



Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama. 
Forum žena LSV | Nedelja, 29. 11. 2015. | Komentara: 0

Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

NOVI SAD - Gradska organizacija Foruma žena LSV Novi Sad juče je na Trgu mladenaca, svojom akcijom puštanja crvenih balona sa porukama protiv nasilja, želela da skrene pažnju na to da ovaj problem iz godine u godinu dobija sve veće razmere. 
Forum žena LSV | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Oformiti Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici

NOVI SAD, 24. novembar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poslaće 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dopise institucijama u svim lokalnim samoupravama na području AP Vojvodine koje se bave sprečavanjem nasilja nad ženama - Centrima za socijalni rad, Domovima zdravlja, MUP-u, tužilaštvima i sudovima. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook