Važni preventivni pregledi za žene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.

LSV

- GrO FŽ LSV Zrenjanin je i u proteklim godinama organizovala niz tribina i uličnih akcija  na ovu temu, a naše akcije je, svojim potpisima, podržalo više stotina Zrenjaninki i Zrenjaninaca, tražeći, na ovaj način, besplatne redovne preventivne preglede – istakla je Ildiko Bođo, predsednica Liginog Foruma žena u Zrenjaninu, podsećajući da Vojvodina prednjači kada je reč o procentu smrtnosti od ovih bolesti.

- Sa druge strane, znamo da pravovremeno lečenje ovih bolesti doprinosi celokupnom oporavku bolesnice ili bolesnika, tako da oni ponovu mogu biti radno sposobni i ekonomski se starati o svojoj porodici, odnosno ponovo mogu biti aktivni članovi našeg društva – napomenula je Ildiko Bođo . Ona je najavila da GrO Foruma žena LSV Zrenjanin i ubuduće planira organizaciju uličnih akcija i tribina na ovu temu, te da će se aktivizam nastaviti sve dok sugrađanke i sugrađani ne dobiju pozive za preglede na kućnu adresu, jer, kako je zaključila, prevencija je najbolji i najjeftiniji vid uspešnog lečenja ovih bolesti.

(BILSV, 30.05.2012.)



Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

NOVI KNEŽEVAC – Regionalna koordinatorka Foruma žena LSV za severni Banat Gordana Perunović Fijat  posetila je 29. novembra Forum žena OO LSV Novi Kneževac i ligašicama održala kratko predavanje o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici javni, a ne privatni problem

ZRENJANIN - Nasilje u porodici, koje je najzastupljeniji oblik nasilja nad ženama, javni je a ne privatni problem, istakla je danas regionalna koordinatorka Foruma žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragana Mihaljević. Ona je ukazala na to da je uticaj koji nasilje prema ženama ima mnogo širi od pojedinačnih slučajeva, jer utiče na porodice, zajednice i društvo u celini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook