Žabaljske ligašice pokrenule inicijativu za pomoć porodiljama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Žabaljske ligašice pokrenule inicijativu za pomoć porodiljama

ŽABALJ –  Članice Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj su u akciji koju organizovanoj povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, uz razgovor sa sugrađankama i prigodan poklon, prikupljale i potpise za inicijativu za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara  za nezaposlene porodilje.

LSV

- Smatramo da iznos od 10.000 dinara ne bi bio veliko opterećenje za opštinski budžet, a bio bi velika pomoć porodiljama i njihovim porodicama u prvim danima po rođenju deteta. Mi upozoravamo da borba za prava i potrebe žena traje više od 100 godina, da  većina problema sa kojima se žene suočavaju je ista - počev od radnog vremena, nejednakih plata za isti posao i otežanog napredovanja, do uslovljavanja od strane poslodavca  da odlažu majčinstvo i da je krajnje vreme da menjamo svest, a ne samo zakonske regulative – istakla je predsednica Foruma žena OO LSV Žabalj Miholjka Matić.

(BILSV, 11.03.2015)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook