Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Ponedeljak, 04. 05. 2015. | Komentara: 0

Edita Benedikt Racić predsednica Foruma žena LSV Sombor

SOMBOR – Na Skupštini Foruma žena LSV Sombor, održanoj 30. aprila, za predsednicu GrO FŽ LSV Sombor izabrana je Edita Benedikt Racić. Za koordinatorku za akcije somborskog odbora FŽ izabrana je Mirjana Šuljagić, za koordinatorku za komunikacije Sanja Stojačić, a Eva Čuljak i Biljana Bovan su nove članice Koordinacionog tima.
Forum žena LSV | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Predavanje o zdravoj ishrani

VRŠAC – Povodom Dana zdravlja, u prostorijama Gradskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac, Forum žena gradskog odbora, organizovao je predavanje na temu: "Zašto je važna priča o hrani". 
Forum žena LSV | Četvrtak, 09. 04. 2015. | Komentara: 0

Raspisani izbori za Forum žena LSV

NOVI SAD – Na svojoj VI sednici Predsedništvo Foruma žena LSV je raspisalo izbore u Forumu žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. Odlukama koje su usvojene, propisani su uslovi i rokovi za kandidovanje zainteresovanih članica za neku od funkcija u Forumu žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook