Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene moraju biti jednako vrednovane

VRŠAC – Članice Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac juče su, povodom Međunarodnog dana žena, na štandu u centru grada sugrađankama delile cvetove, njihovih ruku delo, i na taj način im čestitale praznik.
Forum žena LSV | Petak, 06. 03. 2015. | Komentara: 0

Posle veka borbe i dalje nejednaka prava žena

NOVI SAD, 6. mart - Posle više od 100 godina od početka borbe za prava žena, većina problema sa kojima se one suočavaju u Srbiji kao i širom sveta i dalje je ista - počev od radnog vremena, čestih slučajeva nejednakih primanja za isti posao i otežanog napredovanja do uslovljavanja od strane poslodavaca da odlažu majčinstvo.
Forum žena LSV | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Tribina o prevenciji raka kod dece

SOMBOR –Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka. Najčešći oblici raka kod dece su leukemija i tumor mozga, rečeno je na tribini „Rano otkrivanje – veća šansa“ koju je organizovao Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor, uz pomoć članica Društva za borbu protiv raka u Somboru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook