Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 1

Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

NOVI SAD, 08. mart – Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane i ugrožene na različite načine.

Forum zena

Stepen ugroženosti možda najbolje ilustruje činjenica da je samo tokom prošle godine 48 žena stradalo u različitim vidovima nasilja, dok je na hiljade bilo duže ili kraće vreme u Sigurnim ženskim kućama širom zemlje.

Pored prava glasa, pre više od jednog veka, žene su se izborile i za pravo na rad, profesionalno usavršavanje i ukidanje diskriminacije.
Sve to im u Srbiji i dalje nedostaje.

Forum žena LSV upozorava da se žene koje traže posao od mnogih poslodavaca i dalje uslovljavaju obećanjem da neće rađati. U međuvremenu, uprkos inicijativi LSV u mnogim opštinama trudnice i dalje nemaju punu platu, nego primaju 65% zarade.

Takođe, brojni su i primeri da zaposlene žene imaju manje zarade i manje mogućnosti za napredovanje u karijeri u odnosu na svoje kolege.

Zato država mora hitno, što pre, preduzeti sve mere kojima će osigurati da rodna ravnopravnost ne bude samo slovo na papiru.


                                   Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Sreda, 18. 11. 2015. | Komentara: 0

Bez tolerancije nema budućnosti

NOVI SAD - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Sonja Golubović izjavila je da je 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije, dan kada se podsećamo na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, tuđa osećanja i uverenja.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 02. 11. 2015. | Komentara: 0

Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme

NOVI SAD – Podaci o smrtnosti obolelih od karcinoma su poražavajući, zbog čega je rad na prevenciji i ranom otkrivanju oboljenja prioritetan. U cilju bolje zdravstvene zaštite, Autonomna Pokrajina Vojvodina mora imati svoje prihode i mora sama odlučivati o njihovoj raspodeli, zaključeno je na tribini koju je organizovao Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine u saradnji sa Savetom za zdravstvo i socijalna pitanja.
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

O prevenciji raka dojke u Aradcu

ZRENJANIN - Aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine razgovarale sa danas sa stanovnicama Aradca i skrenule im pažnju na zastupljenost raka dojke, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena. U akciji posvećenoj borbi protiv raka dojke, ligašice su delile letke i uputstva za samopregled u centru mesta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook