Ženski pokret juče, danas, sutra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.

LSV

Po rečima Milene Popović Subić, poverenice Foruma žena LSV, ovakvi susreti bi trebalo da postanu tradicionalni i da se žene okupljaju svakog prvog utorka u mesecu i razgovaraju na aktuelne teme.

Na sinoćnom okupljanju govorilo se o ženskom pokretu, njegovom značaju i razvoju, kao i značaju 8. marta, Međunarodnog dana žena, ali i poziciji žene u društvu danas. Uvodničarka je bila Maja Sedlarević, magistarka rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Zajednička ocena članica Foruma žena LSV jeste da je položaj žena, iako u mnogim oblastima unapređen, i dalje nezavidan i da i dalje moraju da se bore za svoja prava i da dokažu koliko mogu, žele i vrede.



Forum žena LSV | Petak, 06. 03. 2015. | Komentara: 0

Posle veka borbe i dalje nejednaka prava žena

NOVI SAD, 6. mart - Posle više od 100 godina od početka borbe za prava žena, većina problema sa kojima se one suočavaju u Srbiji kao i širom sveta i dalje je ista - počev od radnog vremena, čestih slučajeva nejednakih primanja za isti posao i otežanog napredovanja do uslovljavanja od strane poslodavaca da odlažu majčinstvo.
Forum žena LSV | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Tribina o prevenciji raka kod dece

SOMBOR –Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka. Najčešći oblici raka kod dece su leukemija i tumor mozga, rečeno je na tribini „Rano otkrivanje – veća šansa“ koju je organizovao Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor, uz pomoć članica Društva za borbu protiv raka u Somboru.
Forum žena LSV | Sreda, 28. 01. 2015. | Komentara: 0

Forum žena još čeka odgovor ministra policije

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja inicijativu ministra policije Nebojše Stefanovića za formiranjem Radne grupe koja bi u najkraćem roku izradila poseban Protokol o postupanju policijskih službenika i tužilaštva u slučajevima seksualnog nasilja koje je vezano i za nasilje u porodici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook