Ženski pokret juče, danas, sutra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.

LSV

Po rečima Milene Popović Subić, poverenice Foruma žena LSV, ovakvi susreti bi trebalo da postanu tradicionalni i da se žene okupljaju svakog prvog utorka u mesecu i razgovaraju na aktuelne teme.

Na sinoćnom okupljanju govorilo se o ženskom pokretu, njegovom značaju i razvoju, kao i značaju 8. marta, Međunarodnog dana žena, ali i poziciji žene u društvu danas. Uvodničarka je bila Maja Sedlarević, magistarka rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Zajednička ocena članica Foruma žena LSV jeste da je položaj žena, iako u mnogim oblastima unapređen, i dalje nezavidan i da i dalje moraju da se bore za svoja prava i da dokažu koliko mogu, žele i vrede.



Forum žena LSV | Subota, 20. 12. 2014. | Komentara: 0

Država da garantuje pravo na život!

NOVI SAD – Puštanjem crvenih balona sa porukama protiv nasilja, Forum žena Gradskog odbora Novi Sad  želeo je da ukaže na alarmantan broj žena koje su bile žrtve  nasilja u porodici i u partnerskim odnosima.
Forum žena LSV | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Stvaranje povoljnog okruženja za razvoj omladine

ZRENJANIN – Forum žena Gradske organizacije LSV Zrenjanin juče je organizovao tribinu pod nazivom „Socijaldemokratski odgovor - stvaranje povoljnog okruženja za razvoj omladine“.
Forum žena LSV | Nedelja, 14. 12. 2014. | Komentara: 0

Političarke iz regiona o jačanju položaja žena

ZAGREB - Članice Predsedništva Lige socijaldemmokrata Vojvodine, predsednica Foruma žena LSV Ana Pataki i predsednica Saveta za ravnopravnost polova Lige mr Maja Sedlarević učestvovale su na konsultativnom sastanku koji je organizovala Mreža za rodnu ravnopravnost u Srednjoj i Istočnoj Evropi (CEE Network for Gender Issues).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook