Ženski pokret juče, danas, sutra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.

LSV

Po rečima Milene Popović Subić, poverenice Foruma žena LSV, ovakvi susreti bi trebalo da postanu tradicionalni i da se žene okupljaju svakog prvog utorka u mesecu i razgovaraju na aktuelne teme.

Na sinoćnom okupljanju govorilo se o ženskom pokretu, njegovom značaju i razvoju, kao i značaju 8. marta, Međunarodnog dana žena, ali i poziciji žene u društvu danas. Uvodničarka je bila Maja Sedlarević, magistarka rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Zajednička ocena članica Foruma žena LSV jeste da je položaj žena, iako u mnogim oblastima unapređen, i dalje nezavidan i da i dalje moraju da se bore za svoja prava i da dokažu koliko mogu, žele i vrede.



Forum žena LSV | Petak, 02. 05. 2014. | Komentara: 0

Zaustaviti kašnjenja u isplati naknada porodiljama i trudnicama!

NOVI SAD - Isplata naknada trudnicama i porodiljama u Srbiji više ne sme da kasni tri meseca, ističe Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine i poziva Vladu Republike Srbije da to hitno ispravi.
Forum žena LSV | Sreda, 12. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV se bori za veću i glasniju ulogu žena

ŽABALJ – Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj nastavio je akciju „Mi želimo da čujemo vas“ u kojoj građanke imaju priliku da postave pitanje ili iznesu svoja zapažanja.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Nulta tolerancija za diskriminaciju

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležio je nizom uličnih akcija u više mesnih odbora Međunarodni dan žena, 8. mart. Tim povodom, predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić je istakla da razloga za slavlje nema, jer su očigledne razlike koje postoje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook