Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

LSV

Marton je napomenuo da je stranka koja je regionalna i manjinska čudnim spletom okolnosti sada dobila puno glasova u sredinama gde etničkih Mađara gotovo da i nema. Primera radi u Vladičnim Hanu i Žitorađi, 2022. godine, po dve osobe izjasnile su se kao etnički Mađari, a za SVM je glasalo 35-oro, odnosno 41 birač.

- Radi se svakako o više hiljada glasova u delovima Srbije u kojima praktično mađarsko stanovništvo ne živi i mi smo do rezultata stigli onim najobičnijim klasičnim uvidom u rezultate izbora na sajtu RIK-a - kaže za N1 Aleksandar Marton.

- Savez Vojvođanskih Mađara je u mnogim od ovih opština, u kojima je sad dobio po 80-90-120 glasova na izborima 2020. i 2022, dobio samo po nekoliko glasova. I sad odjednom ta neka preterana zaljubljenost u tu političku opciju čudi - navodi Marton.

(SzILSV, 24.12.2023)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook