Gledati u budućnost, a ne u prošlost!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 08. 2018. | Komentara: 0

Gledati u budućnost, a ne u prošlost!

Novi Sad, 5. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su ratovi, koji su se devedesetih godina dogodili na razvalinama Jugoslavije, zločin koji se nije smeo dogoditi.

LSV

Nacionalističke elite povele su ratne pohode da bi se u novonastalim državama legitimisali kao zaštitnici nacionalnih interesa.

Ta „zaštita“ unesrećila je stotine hiljada ljudi u bivšoj Jugoslaviji!

Kao i svake godine posle 1995. i ovoga su avgusta vlasti u Hrvatskoj upriličile proslavu pobede u akciji „Oluja“.

LSV je i devedesetih godina postavljala pitanje ima li pobednika kada i jedan jedini čovek strada. Iz godine u godinu, ali i iz dana u dan, slušamo nacionalističke elite kako i dalje govore o ratovima, pobedama, porazima... Umesto o budućnosti, govori se o prošlosti.

Vlasti u Hrvatskoj i Srbiji hvale se novim avionima, raketama i tenkovima. Kao da je to nešto od čega će građani platiti račune, školovati decu ili se lečiti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je još od 1991. godine prepoznata kao dosledna antiratna stranka. Zbog toga često i proganjana.

Naša poruka se nije menjala 27 godina.

Poručujemo svim vlastima u bivšoj SFRJ: Rešavajte probleme građana! Otvarajte nova radna mesta! Zadržite mlade u zemlji! Osavremenite sistem zaštite od prirodnih nepogoda! Gledajte u budućnost, a ne u prošlost!
 
  
Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Petak, 14. 06. 2013. | Komentara: 0

Kultura se ne svodi na Eparhiju bačku, posela i zavičajna udruženja

NOVI SAD – Povodom raspodele novca Gradske uprave za kulturu, koja će finansirati projekte organizacija koje su bliske vladajućoj koaliciji, naročito Trećoj Srbiji i od kojih neki nemaju veze sa kulturom, odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada i članica Saveta za kulturu Skupštine grada Kristina Meneši istakla je da takva raspodela sredstava ne treba da čudi.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2013. | Komentara: 0

Kad će izveštaji o Tesla banci i RBV?

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški zatražio je danas od Vlade AP Vojvodine odgovor na pitanje kada i da li uopšte namerava da pokrajinskom parlamentu podnese izveštaj ili informaciju o razlozima za gašernje Razvojne banke Vojvodine, i uopšte o poslovanju te banke od momenta njenog osnivanja pa sve do njenog gašenja.
Događaji | Četvrtak, 13. 06. 2013. | Komentara: 0

Korak napred u razvoju Pokrajine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu podržala je danas svojim glasovima usvajanje Odluke o donošenju programa implementacije Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine (RPP APV) za period 2013 - 2017. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook