Gledati u budućnost, a ne u prošlost!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 08. 2018. | Komentara: 0

Gledati u budućnost, a ne u prošlost!

Novi Sad, 5. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su ratovi, koji su se devedesetih godina dogodili na razvalinama Jugoslavije, zločin koji se nije smeo dogoditi.

LSV

Nacionalističke elite povele su ratne pohode da bi se u novonastalim državama legitimisali kao zaštitnici nacionalnih interesa.

Ta „zaštita“ unesrećila je stotine hiljada ljudi u bivšoj Jugoslaviji!

Kao i svake godine posle 1995. i ovoga su avgusta vlasti u Hrvatskoj upriličile proslavu pobede u akciji „Oluja“.

LSV je i devedesetih godina postavljala pitanje ima li pobednika kada i jedan jedini čovek strada. Iz godine u godinu, ali i iz dana u dan, slušamo nacionalističke elite kako i dalje govore o ratovima, pobedama, porazima... Umesto o budućnosti, govori se o prošlosti.

Vlasti u Hrvatskoj i Srbiji hvale se novim avionima, raketama i tenkovima. Kao da je to nešto od čega će građani platiti račune, školovati decu ili se lečiti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je još od 1991. godine prepoznata kao dosledna antiratna stranka. Zbog toga često i proganjana.

Naša poruka se nije menjala 27 godina.

Poručujemo svim vlastima u bivšoj SFRJ: Rešavajte probleme građana! Otvarajte nova radna mesta! Zadržite mlade u zemlji! Osavremenite sistem zaštite od prirodnih nepogoda! Gledajte u budućnost, a ne u prošlost!
 
  
Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Događaji | Četvrtak, 13. 06. 2013. | Komentara: 0

Izjednačiti kvalitet života u Vojvodini

NOVI SAD – Najavljujući podršku Odluci o donošenju programa implementacije Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine (RPP APV) za period 2013 - 2017. godine, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine  Aleksandar Marton je tokom rasprave ukazao da se još donošenjem Regionalnog prostornog plana, Pokrajina strateški opredelila za razvoj, zaštitu, uređenje, korišćenje i izgradnju na celokupnoj svojoj teritoriji i definisala prostorne uslove za jačanje regionalnog identiteta, integracija AP Vojvodine u okruženje, a time i podizanje regionalne konkurentnosti.
Iz medija | Četvrtak, 13. 06. 2013. | Komentara: 0

Čas s kog se neće bežati

NOVI SAD - U deset srednjih škola u Vojvodini od septembra se uvodi seksualno obrazovanje. Na časovima novog oglednog predmeta deca će saznati sve o posledicama seksualnog odnosa, naučiti kako da se zaštite od neželjene trudnoće te kako da prihvate promene koje im se dešavaju.
Odbori LSV | Sreda, 12. 06. 2013. | Komentara: 0

Kriza pančevačke vlasti traje više od sedam meseci

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da podseti javnost da kriza u vladajućoj koaliciji traje već više sedam meseci, a ne kako ističu tek od podnošenja ostavke gradonačelnika Gavrilovića – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Oliver Petković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook