Kriza pančevačke vlasti traje više od sedam meseci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 06. 2013. | Komentara: 0

Kriza pančevačke vlasti traje više od sedam meseci

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da podseti javnost da kriza u vladajućoj koaliciji traje već više sedam meseci, a ne kako ističu tek od podnošenja ostavke gradonačelnika Gavrilovića – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Oliver Petković.

LSV

Šta je sa odgovorima na pitanja LSV?

On je podsetio da je, osim ukazivanja na problem sa izborom gradonačelnika, Liga upozoravala na loš predlog budžeta, koji nije razvojni i da će on do kraja godine pretrpeti niz rebalansa. Petković je istakao da je u medijima najavljeno da se naredni rebalans očekuje naredne sedmice na kojem će budžet biti umanjen za oko 560 miliona dinara, a da će na udaru biti školstvo i zdravstvo.

On je istakao da, prema članovima 131. i 132. Poslovnika Skupštine grada Pančeva, svaki odbornik ima pravo da postavlja pitanja u vezi sa poslovima Grada, a odgovor na mu se dostavlja na istoj ili na narednoj sednici. Međutim, Petković je naglasio da na mnoga pitanja odbornika Lige nije stigao odgovor.

- Zbog čega ne žele da odgovore koliko je bilo zapošljavanja u javnim preduzećima? Da li zbog toga što niko nema hrabrosti da preuzme političku odgovornost u Pančevu? Očekujemo, da vlast u Pančevu preuzme političku i moralnu odgovornost i da na narednoj sednici Skupštine grada, konačno dostavi odgоvore na postavljena pitanja. Dosadašnja prakse vladajuće koalicije, još jedan je dokaz da su gradu preko potrebni novi izbori - naglasio je Oliver Petković.

Grad ne funkcioniše zbog nestručnih kadrova


A predsednik odborničke grupe LSV u pančevačkoj Skupštini Miloš Veselinov upitao je na konferenciji za novinare da li građani, koji oštete svoje vozilo zbog rupa na putu, mogu da se za nadoknadu štete obrate direktoru JP „Direkcija za uređenje i izgradnju grada Pančeva“ Andreju Dimitrijeviću. On je ukazao da je zima odavno prošla, a rupe na putevima, nastale od snega i soli još uvek nisu sanirane.

- Jedna od osnovnih nadležnosti JP Direkcija je i održavanje puteva u Gradu, ali izgleda da se novo rukovodstvo JP Direkcija, već godinu dana, bavi samo kadrovskim promenama i izmenama sistematizacije, a ne onim što treba, a to je da poboljša uslove života našim sugrađanima. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da postavljanje nestručnih osoba i osoba bez radnog iskustva na rukovodeća mesta u Gradu i dovela do toga da skoro ništa ne funkcioniše u gradu – napomenuo je Veselinov.

On je podsetio da su odbornici LSV na sednici pančevačkog parlamenta podneli Inicijativu da sva imenovana, postavljena i birana lica na rukovodeća mesta u javim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Pančevo, moraju da prilože svoju radnu biografiju, diplome o završenim fakultetima i potvrdu da nisu krivično osuđivani. Međutim vladajuća većina nije htela ni da raspravlja o tom predlogu.

(BILSV, 12 06 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook