GO LSV uskoro odlučuje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 08. 2014. | Komentara: 0

GO LSV uskoro odlučuje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će se Glavni odbor LSV uskoro, najverovatnije početkom septembra, izjasniti o rekonstrukciji vojvođanske vlade.

LSV

Kostreš je potvrdio da su tehničke grupe LSV, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke prethodno postigle konsenzus oko pitanja rekonstrukcije Pokrajinske vlade.

- U principu, jeste postignut konsenzus na tehničkom nivou. Ali, stranački organi će dati poslednju reč da li će se pregovori nastaviti u okviru tehničkih grupa ili će se podići na viši nivo - kazao je on.
 
Kada je u pitanju izgled buduće Pokrajinske vlade, Kostreš je za RTV rekao da je Liga spremna na svaku ideju koja će omogućiti izlazak iz krize vlasti u Vojvodini
 
- Situacija jeste komplikovana i ako dođe do daljeg osipanja poslaničkog kluba DS, onda će biti još komplikovaniji način na koji će se izaći iz svih ovih problema. Mislim da je najvažnija neophodnost saradnje svih poslaničkih grupa i svest o tome da iz ove situacije ne možemo izaći ako svi malo ne popustimo – naglasio je zamenik predsednika LSV.

(BILSV, 22.08.2014)



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook