Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV neće glasati za tradicionalne simbole

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je danas da LSV neće glasati za Predlog pokrajinske skupštinske odluke o o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine, kao što nije glasala za poslednju verziju Statuta APV. Ona je ukazala i da predložena tradicionalna zastava nije onakva kakva je opisana u Statutu. Dodala je i da je jedino dobro u predloženoj odluci to što je predviđena kazna za neisticanje simbola, ali da nije precizirano da li će se kazna određivati i ako oba simbola nisu istaknuta ili samo jedan.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nametanje volje većine, umesto kompromisa

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Bojan Kostreš upozorio je danas, tokom rasprave  o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, na to da vladajuća većina čini grešku koju je prilikom usvajanja aktuelnih simbola načinila tadašnja vladajuća koalicija, upozorivši je da to ne radi. Takođe, ocenio je i da je usvajanje Odluke moglo dovesti do toga da današnji dan bude dan u kome su građanska i nacionalna opcija u Vojvodini konačno postigle dogovor i rešile duboki ideološki nesporazum, ali da je umesto toga vladajuća većina tu Odluku iskoristila da nametne svoju volju.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Simboli treba da ujedinjuju, a ne da otvaraju nove razmirice

Rešenja u Statutu, ali i rešenja u odluci o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine su prelomljena preko kolena, izjavio je danas predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški. On je tokom rasprave o simbolima AP Vojvodine istakao da predložena rešenja jesu posledica kompromisa za usvajanje Statuta, što ne bi smela.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook