Građanski protesti su opravdani

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 12. 2021. | Komentara: 0

Građanski protesti su opravdani

Novi Sad, 03. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume potrebu za organizovanjem građanskih ekoloških protesta protiv Rio Tinta i poziva svoje članstvo i simpatizere da ne ignorišu ovaj problem!

LSV
 
Građani Vojvodine veoma dobro znaju kakav je problem nemati ispravnu pijaću vodu, kako izgleda devastacija naših resursa od strane Gasproma i uništavanja šuma na Fruškoj gori i u Deliblatskoj peščari.
 
Vreme je da oko nekih tema budemo zajedno.
 
Nije daleko Jadar od Vojvodine i Beograda, ali neće biti ni ruska nuklearna elektrana u Vojvodini daleko od ostatka Srbije! Zato pored Rio Tinta protestujemo i protiv nuklearne elektrane u Vojvodini, Gaspromovih aktivnosti koje ugrožavaju životnu sredinu i robovskih uslova rada u kineskom Linglongu.
 
Naravno da je građanska neposlušnost način da se iskaže nezadovoljstvo, posebno kada ne možete kroz institucije da delujete kao građani ili kada građani, zahvaljujući bojkotu, nemaju svoje predstavnike u institucijama.
 
I Liga će se pridružiti građanskim protestima jer je to opravdan način da kažemo da smo protiv ruske nuklearke, Gaspromovog uništavanja resursa u Vojvodini i kineskog robovskog odnosa prema radnicima.
 
Tražimo da se uhapse svi batinaši koji su prošle nedelje tukli građane u Šapcu, jer su to oni isti koji su ispred murala Mladiću napadali Aidu Ćorović i građane koji su hteli da uklone mural, isti oni koji napadaju kancelarije LSV, spaljuju zastavu Vojvodine ili preko nacionalnih frekvencija pozivaju na linč političkih neistomišljenika i vređaju građanke i građane Vojvodine po nacionalnoj osnovi.
 
Nasilje je nedopustivo i vlast je dužna da svako nasilje spreči, inače će biti odgovorna za građanske sukobe!
 
Pozivamo sve na mir i uzdržanost, ali ako država ne obuzda parapolicijske falange na ulici, mi ćemo se braniti.
Tražimo da se kazne policajci iz Beograda koji su tukli građane. Jer mi plaćamo tu policiju. Oni treba da čuvaju nas, a ne kriminalce i huligane!
 
I za kraj, pozivamo sve da izbegavaju sukobe jer oni neće rešiti krizu već će je produbiti.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Ponedeljak, 17. 01. 2022. | Komentara: 0

Marton: Referendumski procesi u Srbiji bez transparentnosti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da svaki referendumski proces u Srbiji ima ozbiljan deficit transparentnosti. 

Odbori LSV | Petak, 14. 01. 2022. | Komentara: 0

Beogradu metro, a pruge u Vojvodini na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i svi građani Vojvodine, izražavaju veliko nezadovojstvo zbog informacija da je „Infrastruktura železnice Srbije“ ponudila  na aukcijsku prodaju šine, stari kolosečni pribor i skretnice koje se nalaze na 15 železničkih pruga, uglavnom u Banatu i Bačkoj. Na taj način će u zaborav otići neke od njih, poput pruge Sečanj - Jaša Tomić i Zrenjanin - Vršac.
Saopštenja | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook