Građanski protesti su opravdani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 03. 12. 2021. | Komentara: 0

Građanski protesti su opravdani

Novi Sad, 03. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume potrebu za organizovanjem građanskih ekoloških protesta protiv Rio Tinta i poziva svoje članstvo i simpatizere da ne ignorišu ovaj problem!

LSV
 
Građani Vojvodine veoma dobro znaju kakav je problem nemati ispravnu pijaću vodu, kako izgleda devastacija naših resursa od strane Gasproma i uništavanja šuma na Fruškoj gori i u Deliblatskoj peščari.
 
Vreme je da oko nekih tema budemo zajedno.
 
Nije daleko Jadar od Vojvodine i Beograda, ali neće biti ni ruska nuklearna elektrana u Vojvodini daleko od ostatka Srbije! Zato pored Rio Tinta protestujemo i protiv nuklearne elektrane u Vojvodini, Gaspromovih aktivnosti koje ugrožavaju životnu sredinu i robovskih uslova rada u kineskom Linglongu.
 
Naravno da je građanska neposlušnost način da se iskaže nezadovoljstvo, posebno kada ne možete kroz institucije da delujete kao građani ili kada građani, zahvaljujući bojkotu, nemaju svoje predstavnike u institucijama.
 
I Liga će se pridružiti građanskim protestima jer je to opravdan način da kažemo da smo protiv ruske nuklearke, Gaspromovog uništavanja resursa u Vojvodini i kineskog robovskog odnosa prema radnicima.
 
Tražimo da se uhapse svi batinaši koji su prošle nedelje tukli građane u Šapcu, jer su to oni isti koji su ispred murala Mladiću napadali Aidu Ćorović i građane koji su hteli da uklone mural, isti oni koji napadaju kancelarije LSV, spaljuju zastavu Vojvodine ili preko nacionalnih frekvencija pozivaju na linč političkih neistomišljenika i vređaju građanke i građane Vojvodine po nacionalnoj osnovi.
 
Nasilje je nedopustivo i vlast je dužna da svako nasilje spreči, inače će biti odgovorna za građanske sukobe!
 
Pozivamo sve na mir i uzdržanost, ali ako država ne obuzda parapolicijske falange na ulici, mi ćemo se braniti.
Tražimo da se kazne policajci iz Beograda koji su tukli građane. Jer mi plaćamo tu policiju. Oni treba da čuvaju nas, a ne kriminalce i huligane!
 
I za kraj, pozivamo sve da izbegavaju sukobe jer oni neće rešiti krizu već će je produbiti.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook