Gradska vlast nastavlja da bahato troši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 12. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast nastavlja da bahato troši

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić istakao je danas da će zrenjaninski ligaši i ligašice nastaviti da zahtevaju od funkcionera gradske vlasti da hitno prekinu sa neodgovornim vođenjem grada i da se okrenu ka građanima i građankama.

LSV

On je na konferenciji za novinare upozorio da će Zrenjaninci i Zrenjaninke, ukoliko se odnos vlasti prema građanima ne promeni, i ubuduće iz svojih džepova plaćati, kako je nabrojao, restoranske i kafanske troškove zrenjaninskih funkcionera, njihova putovanja i dnevnice, takozvani volonterski rad za koji svako od njih uzima platu veću od prosečne, nove automobile.
– Zrenjaninci i Zrenjaninke će zbog ovako neodgovornog odnosa prema javnim finansijama po svemu sudeći i sledeće godine ostati uskraćeni za punu platu za trudnice i jednogodišnju minimalnu platu za sve nezaposlene porodilje. Podsećamo da zrenjaninska vlast nije htela ni da razgovara o ovim predlozima odbornika i odbornica Lige, koji su predlagali veću brigu za trudnice i porodilje na skoro svakom zasedanju zrenjaninske Skupštine – istakao je Perkić. Ukazao je i da se iz lokalnih novina vidi i da zrenjaninska vlast nije htela da razgovara ni o, kako je rekao, basnoslovnim ciframa koje su gradski funkcioneri svakog dana u prethodnih devet meseci trošili.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu upozorava da je nedopustivo da građani i građanke svakog dana plaćaju u proseku 13.880 dinara dnevno za troškove ugostiteljskih usluga za gradonačelnika i Gradsko veće. Nedopustivo je da Gradska uprava Zrenjanina u svoje automobile dnevno sipa gorivo za 21.532 dinara, što je dovoljno da se svakog dana pređe razdaljina od Zrenjanina do Soluna i nazad. Nedopustivo je i da građani i građanke svakog dana plaćaju 15.973 dinara samo za dnevnice za službena putovanja gradskih funkcionera. Nedopustivo je i da se takozvani volonterski rad članova Gradskog veća plaća preko 55 hiljada mesečno svakom od njih, a da Skupština probija stavku 'zarade zaposlenih' za čitavih 57 odsto – rekao je on. Perkić je upozorio da, dok gradska vlast sumanuto troši, statistički podaci pokazuju da  je prosečna ostvarena neto zarada u oktobru  u Zrenjaninu iznosila 39. 351 dinar, što je u odnosu na septembar oko četiri odsto manje, a da je u Zrenjaninu, u poređenju sa ostalim srednjebanatskim opštinama, zabeležen najveći pad zarada u oktobru, u odnosu na septembar.
– Takođe je nedopustivo da direktori javnih preduzeća kupuju nove automobile, čak luksuzne, pa još i da negiraju to. Nedopustivo je da odbornici potpisuju dokumenta kojima se obećava pomoć u izgradnji vrtića na KiM. Ipak, ono što je skandalozno jeste činjenica da se ima za sve nabrojano, ali da trudnice u Zrenjaninu i dalje nemaju punu platu i da nezaposlene porodilje nemaju minimalnu zaradu - istakao je Perkić. On je podvukao da zrenjaninski ligaši i ligašice neće odustati od svojih zahteva da se pomogne osetljivim kategorijama društva, posebno zbog toga što, kako je ocenio, para u budžetu očigledno ima.
– Upozoravamo bahate gradske funkcionere da će svoje račune polagati građanima i građankama. Pozivamo ih da smesta prestanu sa javnim međusobnim prozivkama, jer će odgovornost za posledice snositi svako od njih – rekao je Perkić i zaključio da gradska vlast svoju politiku treba da okrene ka interesima građana, a da političari koji vode grad, svoja dela treba da usmere na to da se podigne urušeni kvalitet života u Zrenjaninu.  

(BILSV, 10. 12. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook