Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Pančevo, 23. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. Ovaj incident predstavlja ozbiljan napad na vrednosti multikulturalizma i tolerancije koje naša zajednica neguje.

LSV

Očekujemo brze rezultate u postupku koji povodom ovog slučaja vodi Više javno  tužilaštvo u Pančevu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI apeluje na sve građane da se aktivno suprotstave širenju mržnje i diskriminacije, te da prijavljuju slične incidente nadležnim organima. Tolerancija, poštovanje različitosti i zajednički život u miru i slozi su vrednosti za koje se svi moramo boriti.

Pozivamo nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i kako bi se obezbedila bezbednost i dostojanstvo svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili seksualnu pripadnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI će nastaviti da se zalaže za društvo koje počiva na principima jednakosti, pravde i ljudskih prava. Stojimo zajedno protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije.


Danail Vučkovski
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Pančevo
i odbornik u Skupštini grada Pančeva



Saopštenja | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani traže podelu prihoda Vojvodine na ravne časti

Programom „Na ravne časti“ Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli - trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Saopštenja | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani formirali tim pravnika za odbranu poljoprivrednika

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš ovog se petka sastao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine, koji su od početka protekle nedelje nastavili proteste širom Vojvodine nakon što od maja njihovi ključni zahtevi koje su uputili Vladi Republike Srbije nisu odobreni, niti su otvoreni kanali za pregovore o rešavanju problema. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook