Ideja o okupljanju u novi DOS je prevaziđena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Ideja o okupljanju u novi DOS je prevaziđena

NOVI SAD – Ideja okupljanja opozicije po ugledu na nekadašnji DOS je prevaziđena piše list Danas, a zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš podseća za taj list da je DOS imao jednokratnu upotrebu da sruši nacionalsocijalistički režim Slobodana Miloševića i da ga pošalje u istoriju.

LSV

– Srušili ga jesmo, ali ga nismo poslali u istoriju i samim tim takvi projekti su se pokazali kao neuspešni i ne bi ih trebalo ponavljati. Moramo prvo da se dogovorimo koja i kakva opozicija može da se objedini. DSS, Dveri i radikali su opozicija, kao i DS, LSV, SDS, ali između njih ne postoje nikakve dodirne tačke za saradnju – kaže Kostreš.
Dodaje da bi građanska opozicija koja u svojim temeljima ima ideje levog centra trebalo da razmisli o okupljanju oko tema vezanih za izgradnju građanskog društva evropske Srbije, suočavanje sa prošlošću i ekonomskih tema u čijem središtu je pojedinac. On, međutim, smatra da ni okupljanje oko tih ideja neće ići lako, jer je dobar deo opozicije, osim LSV nastao cepanjem DS.
– Da su mogli da sarađuju, ne bi se cepali – ističe Kostreš.

(BILSV, 18. 02. 2015)



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook