Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

NOVI SAD – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.

LSV

- Ipak, i pored rasta podrške, ukoliko se saberu svi mandati opozicije, ne može doći do promene vlasti, i tu bi nedostajali glasovi LSV-a. Definitivno se vidi pad rejtinga i broja glasova vladajuće koalicije i pored svih manipulacija – izjavila je Mrnuštik za 021.rs. 
 
Ona ističe da se LSV-Vojvođani za lokalne izbore u Novom Sadu pripremaju odavno i da se to videlo i na glasanju u decembru, gde su Vojvođani imali značajan broj glasova na pokrajinskoj listi gde su nastupali samostalno. Objašnjava da trenutno niko ne može da kaže kako će opozicija nastupiti i u koliko kolona, a da se LSV-Vojvođani, za sada, spremaju da na predstojeće izbore izađu samostalno, ali su spremni da idu i u koaliciju ako je to u interesu Novog Sada i odlaska naprednjaka sa vlasti.

- Radimo na stvaranju nove platforme Lige za Novi Sad sa novim ljudima i vrlo brzo ćemo izaći i sa kandidatom za gradonačelnika. Spremamo se da idemo potpuno sami, a jasno je da u Novom Sadu ne može doći do promene vlasti bez naših glasova, tako da smo otvoreni i za razgovore o eventualnim koalicijama sa građanskim opozicionim strankama, pokretima. Ukoliko taj blok građanskih stranaka izađe sa otvorenim predlozima i dobrim idejama za saradnju, otvoreni smo za razgovore. Spremni smo da podržimo svaki plan koji će dovesti do promene vlasti, a pre svega poboljšati život građanki i građana Novog Sada - navodi Mrnuštik.

Ona dodaje i da im se čini da se ide ka ujedinjenju i ukupnom opozicionom dogovoru, tako da neće biti razbijanja u mnogo kolona. Objašnjava da se mora raditi zajednički, jer je primetno da se pred svake lokalne izbore pojave razne grupe koje su tu da stvore lažnu sliku da su opozicija i obmanu deo birača i tako otmu glasove koji, ukoliko budu ispod cenzusa zbog izbornog sistema, pređu u korist vlasti. Te grupe čak i kad pređu cenzus, uključe se u koaliciju oko naprednjaka.

(SzILSV-Vojvođani, 20.02.2024)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook