Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Događaji | Sreda, 21. 08. 2013. | Komentara: 0

Čobanu primila tim Ženskog fudbalskog kluba Spartak

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu priredila je svečani prijem u Vladi AP Vojvodine za igračice Ženskog fudbalskog kluba „Spartak" iz Subotice, koje su na kvalifikacionom turniru u Rumuniji uspele da se plasiraju među 32 najbolja evropska tima kada je u pitanju ženski fudbal i osiguraju sebi mesto u UEFA - Ligu šampiona.
Odbori LSV | Sreda, 21. 08. 2013. | Komentara: 0

Marton traži formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton uputio je inicijativu gradonačelniku Zrenjanina Ivanu Bošnjaku kojom je zatražio formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina.
Izjave | Utorak, 20. 08. 2013. | Komentara: 0

Mora se rešiti finansiranje RTV

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić smatra da javni servis pokrajine mora da opstane. Dok se čeka na bilo kakvo rešenje u vezi finansiranja javnih servisa, u RTV Vojvodini nema više ni osnovnih sredstava za rad, kao što su papir, kasete i kartice za gorivo, što direktno dovodi u pitanje opstanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook