Mora se rešiti finansiranje RTV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 08. 2013. | Komentara: 0

Mora se rešiti finansiranje RTV

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić smatra da javni servis pokrajine mora da opstane. Dok se čeka na bilo kakvo rešenje u vezi finansiranja javnih servisa, u RTV Vojvodini nema više ni osnovnih sredstava za rad, kao što su papir, kasete i kartice za gorivo, što direktno dovodi u pitanje opstanak.

LSV

Grujić je za RTV rekao da će se javni servisi finansirati iz budžeta, međutim ne vidi rešenje kako da do donošenja zakonske regulative i usvajanja budžeta RTV Vojvodina finansijski izdrži ovu situaciju. Prema modelu RRA za finansiranje iz budžeta, kako je rekao, javni servisi trebalo bi uvek istog dana u mesecu da dobiju unapred određena sredstva.

- Ono što jeste jako loše je da je ovo izuzetno težak momenat za javni servis Vojvodine, pretpostavljam isto tako i za RTS. Plate kasne abnormalno, male su, tehnički uslovi su jako loši, zgrada ne postoji. Dakle postoji jedan ceo set problema koji mora da se reši do nekog stepena. Pitanje je samo da li je to do tog trenutka izdrživo - kazao je Grujić.

On je takođe ponovio da Pokrajina nema model da finansira RTV, ni objašnjenje zašto samo RTS danas dobija pomoć iz budžeta. Smatra i da će rešenje za finansiranje javnih servisa morati brzo da se nađe jer nas na to obavezuje Evropska unija.

(BILSV, 20.08.2013)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook